Florakörens jubileumskonsert

18.5.2024 kl. 15.00 i Åbo konserthus

Jubileumskonserten bjuder på musik som på många sätt är väldigt nutidsorienterad, med 4 uruppföranden och många moderna kompositioner. Florakören uruppför verk av Tytti Arola, Ulrika Emanuelsson och Robert Ruohola samt Alex Freeman.

Musiken speglar dels temat Fristad - vad innebär det att vara fri i musiken? och dels speglar repertoaren hur diskantkörsmusik låter idag. Stilmässigt blir det både varierande och engagerande musik. Temat Fristad känns väldigt relevant just nu, inte endast på grund av det oroliga världsläget, men även för att många unga kämpar med att söka trygghet och frid i sina vardagliga liv samt i sin mentala hälsa. Repertoaren behandlar samhällsaktuella teman och binder samman världens otryggheter och rädslor med hoppet om frihet, trygghet och lugn. Florakören sjunger om att kunna vara en fristad både för sig själv och för andra människor. Temat och musiken manar till eftertanke och är samtidigt en jubelsång för både friheten och Florakören. 

Konserten dirigeras av Hanna Kronqvist

Biljetter kan köpas HÄR

Vuxen/normal: 30€

Studerande: 15€

Barn under 15 år: 10€

Understödsbiljett: 50€

 

Tidigare konserter: 

Adventskonserter med Florakören och Brahe Djäknar 

1.12 och 2.12 kl. 19 i Åbo domkyrka

Funderar du, som många andra, på hur julandan ska väckas i år?

Det är ett återkommande tema i vår moderna värld; hur ska allting ordnas, hur ska man hålla traditionen i liv, och hur ska man bevara julkänslan? 

Därför vill Åbo Akademis studentkörer Brahe Djäknar och Florakören, tillsammans med Akademiska Orkestern, önska er varmt välkomna på våra traditionsenliga adventskonserter i Åbo domkyrka!

Årets adventskonserter bjuder på både äldre och nyare jul- och adventsmusik. På repertoaren finns såväl ett urval av våra mest älskade julsånger som ett uruppförande av Tomas Takolanders nyskrivna musik. Konserterna bjuder i vanlig ordning på allt från stilla böner och glada julsånger till festlig kör- och orkestermusik. På programmet finns musik av bla Zoltan Kodaly, Morten Lauridsen, Leevi Madetoja och W.A. Mozart.

Biljettpriser:
25€ Vuxna
10€ Studerande, barn 7+ år
30€ Understödsbiljett
Gratis Barn under 7 år

Kyrkan är tillgänglig för rullstolsbundna personer. Mera information hittas på kyrkans sida via den här länken:
https://turuntuomiokirkko.fi/.../kontakt-och-tillganglighet
Personliga assistenter har gratis inträde till adventskonserterna.